Sponsori

marți, 22 martie 2011

Concurs de Recitare !

CASA DE CULTURĂ “I.L. CARAGIALE Nr..................................

A MUNICIPIULUI PLOIEŞTI

Str. Democraţiei nr. 60-62

Telefon: 0244­ 578148

Fax: 0244/ 578149

e-mail: secretariat@casadecultura.ro

CONCURSUL JUDEŢEAN DE RECITĂRI PENTRU ELEVI

„SUB ARIPA LUI NICHITA”

EDIŢIA a IV-a, 27 MARTIE 2011

REGULAMENT – PROGRAM

În intenţia de a descoperi şi promova tineri care au aptitudini pentru arta recitării, Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti continuă proiectul iniţiat în anul 2008 a cărui dată de desfăşurare este cuprinsă în zilele dedicate aniversării poetului Nichita Stănescu.

Obiectiv general

Afirmarea şi promovarea creaţiei poetului Nichita Stănescu.

Obiective specifice:

Creşterea interesului faţă de lirica poetului Nichita Stănescu;

Descoperirea, promovarea şi mediatizarea tinerelor talente;

Asigurarea unui demers interactiv al receptării creaţiei poetului Nichita Stănescu; valorificand si stimuland, potenţialul creativ şi originalitatea interpretării poeziei;

Cunoaşterea şi promovarea valorilor autentice din cultura română;

Dezvoltarea orizontului cultural al tinerilor;

Condiţii pentru înscrierea în concurs

1. Se pot înscrie în acest concurs, până la data de 20 martie 2011, trimiţând un C.V. pe adresa instituţiei noastre, însoţit de o cerere de înscriere la concurs, doar elevii care învaţă în instituţiile de învăţământ liceal, cursuri de zi, din Judeţul Prahova.

Adresa de contact: Casa de Cultură “I.L.Caragiale”, str. Democraţiei, nr.60-62, Ploieşti, telefon 0244-578148. Inscrierile se pot face si pe adresa de e-mail proiecteculturale@casadecultura.ro. Persoana de contact Luminiţa Avram, tel. 0730097669.

2. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a organiza o preselecţie, în cazul înscrierii unui număr foarte mare de concurenţi.

3. Participanţii vor recita o creaţie lirică, din opera poetului Nichita Stănescu şi o creaţie lirică la alegere. Textul să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului).

4. Concurenţii vor trece pe cererea de înscriere adresa de mail şi un număr de telefon uşor apelabil pentru a fi informaţi în timp util cu problemele organizatorice ale concursului.

Concursul se va desfăşura în data de 27 martie, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Ploieşti începând cu ora 10.00.

Din componenţa juriului pot face parte reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, actori, profesori.

Premiile, constând în diplome şi cărţi, vor fi oferite de către Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, după cum urmează: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III, trei Menţiuni. Se pot acorda şi alte premii la solicitarea unor sponsori de a oferi premii, sau dacă juriul va considera că se impune acest lucru. Festivitatea de premiere va avea loc după încheierea concursului.

DIRECTOR

Daniela Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu