Sponsori

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Concursul Humanitas in licee-prima etapa

12 S avem o veste buna.Azi,1 octombrie 2011 a avut loc prima confruntare intre C.N.M.V. si C.N.I.L.C. a concursului Humanitas in licee.Atmosfera a fost una buna,ne-au intampinat vreo 3 caini la intrarea in curtea C.N.I.L.C.-ului,in rest toate au fost ok.
Cei care ajung in liceu,sa nu rateze pictura de pe peretele cu cancelaria,in care este infatisat Luceafarul,dupa parerea mea,intr-un mod destul de expresionist.
Lasand la o parte amanuntele,sa revenim la scopul principal pentru care trei eleve,reprezentante ale C.N.M.V.-ului s-au aflat la C.N.I.L.C.,alaturi de domnul profesor Gulea Dan impreuna cu o mana de incurajatori.
Astfel a inceput confruntarea intre cele doua colegii,modul de evaluare a constat in 14 intrebari de cultura generala,avand la baza o bibliografie[cartile fiind distribuite gratuit de libraria Humanitas].
Concursul s-a desfasurat in amfiteatru,atmosfera n-a avut parte de momente de tensiune.Elevii din C.N.I.L.C. au parut destul de incordati la inceput.
Intrebari de genul"Cine sunt?","Ce sunt?" au primit raspunsuri,in majoritatea datilor corecte.Despre modul de desfasurare al concursului puteti afla mai multe accesand http: //humanitasconcurs.wordpress.com/ .
Prima etapa s-a terminat cu 23 de puncte pentru C.N.M.V. si 16 puncte pentru cei din C.N.I.L.C.[maximul de puncte fiind de 26]
Urmeaza inca alte 3 etape,2 "acasa" la noi cea de-a doua si cea de-a patra,iar cea de-a treia la C.N.I.L.C.Noi speram ca totul sa fie bine,mai ales ca,umatoarea etapa va fi in liceul nostru,asa ca asteptam si alti sustinatori,care sa destinda putin atmosfera din sala de festivitati si de asemenea sa ne incurajeze.

2 comentarii:

  1. si ar mai fi de zis ca aia de la caragiale au incercat sa se puncteze singuri atunci cind nu meritau,dar nu le-a reusit...

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare tare rau pentru povestea cu punctajele ultimelor doua intrebari. erau intrebari de 1 punct, nu de doua puncte. moderatoarea n-a observat, desi pe cartoanele cu intrebari era precizat acest lucru, ca intrebarea de limba romana si cea de bune maniere erau intrebari de 1 punct. dar chiar si cu 23 de puncte, CNMV este pe locul 2 in clasamentul general, la egalitate alte cateva, ce-i drept, dar tot locul 2 pe tara este. felicitari

    RăspundețiȘtergere