Sponsori

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Concursul Humanitas in licee-a doua etapa

...dimineata de decembrie.Nimic nou pe frontul central.Azi,10 decembrie 2011 a avut loc cea de-a doua etapa a "Concursul Humanitas in licee".De data aceasta,concursul s-a desfasurat la CNMV,in sala de festivitati.
Atmosfera,ce-i drept asteptam sa fie mai linistita.Insa,surprizele aveau sa apara odata cu sosirea echipei care reprezenta CNILC-ul.Spre suprinderea echipei noastre,d-na prof. care coodorneaza acest concurs in Caragiale,a schimbat unul din membrii echipei,fapt petrecut in afara timpului precizat in regulament:"Echipele îşi pot schimba componenţa pe durata concursului, dar acest lucru va trebui anunţat cel
mai târziu la o săptămână după încheierea etapei precedente."[http://www.humanitas.ro/files/media/Regulamentul-concursului-Humanitas.pdf].
Fiind astfel incalcat regulamentul,normal era ca cei de la CNILC sa participe doar cu cei 2 membrii,cei care fusesera anuntati in prima saptamana dupa prima etapa[perioada:1-8 octombrie].
Insa totul a degenerat intr-un conflict,care nu-si avea rostul,mai ales ca subiectivitatea nu-si avea loc odata ce concursul se desfasura pe baza unui regulament.
Lasand la o parte anumite reactii,concursul s-a desfasurat pana la urma.La inceput noi,cei care reprezentam CNMV-ul ne lasasem putin distrase de discutia precedenta,dar asta nu ne-a afectat raspunsurile.
Tema acestei etape:Darwinismul,nu ni se paruse atat de usoara,mai ales ca domeniul biologiei prezenta un limbaj diferit,concepte diferite etc.
In orice caz si aceasta etapa s-a incheiat in favoarea noastra,punctajul fiind pentru CNMV:21puncte,iar pentru CNILC:12puncte.
Insa,nici aceasta victorie nu reprezinta totul,pentru ca urmeaza alte 2 etape cu alte 2 teme noi si sa speram mai putin dificile ca cea care a avut loc azi,iar cu putina incredere si atentie,poate vom ajunge in finala.Oricum,am avut inca o data parte de o competitie in care lectura si-a spus cuvantul,iar pe 18 februarie,la cea de-a 3a etapa vom fi mult mai atente,pentru a nu pierde puncte din neglijenta.
In asamblu,desfasurarea concursului a fost una reusita,exceptand desigur anumite cmentarii si reactii,care nu puteau,insa sa duca la incalcarea unui regulament.
Acum asteptam rezultatele din intreaga tara,pentru a afla pe ce loc ne situam in clasamentul national.Dar,cum s-a mai spus,conteaza in primul rand ca participam,ca descoperim noi domenii si o lectura diferita.Iar in incheiere,ca tot a venit vorba de lectura,le urez Ceraselei si Luizei o lectura placuta pentru urmatoarea etapa.

3 comentarii:

  1. Repede te-ai mai miscat!

    Ati observat ca cei din Caragiale nu au mai venit sa ne felicite la final?Cred ca sunt suparati rau!

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur, ideea era ca cei de la humanitas au incercat sa schimbe regulile in timpul concursului, cu complicitatea celor de la caragiale, dar nu au reusit.

    "Participarea la acest concurs certifică acceptarea şi conformarea la prezentul regulament a tuturor participanţilor (concurenţi, public, moderatori, organizatori).", scrie in regulament.

    Nu inteleg de ce a fost atit de greu sa accepte niste evidente facute chiar ei!!. poate pentru ca au invatat sa se impuna fraudulos, mereu.

    dar o sa ne mai intilnim!

    RăspundețiȘtergere