Sponsori

joi, 8 decembrie 2011

CONCURS "D-ALE LUI CARAGIALE"

REGULAMENT CONCURS „ D-ALE LUI CARAGIALE

CADRU GENERAL

Organizator:

COLEGIUL NAŢIONAL „ION LUCA CARAGIALE“ DIN PLOIEŞTI

Condiţii de participare:

La toate cele trei secţiuni ale concursului pot participa elevi din clasele V- XII din unitățile de învăţământ preuniversitar din toată ţara.

Concurenţii vor achita o taxă de participare prin mandat poştal pe adresa liceului: prof.dr. VIOLETA MIHAI, Colegiul Naţional „ION LUCA CARAGIALE” Ploieşti, str. Gh. Doja, nr.98, Ploieşti, Prahova, cod 100085; menţiunea: pentru Festivalul -concurs „D-ALE LUI CARAGIALE”, ediția. I.

Lucrările sunt protejate de către Legea dreptului de autor şi aparţin realizatorilor; orice reproducere de către organizatori se va face folosind numele autorului şi în conformitate cu prezentul regulament. Organizatorii îşi declină orice responsabilitate în privinţa originalităţii lucrărilor, aceasta fiind asumată de către participanţii la concurs.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs realizate de acesta să poată fi folosite de către Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului şi al realizării de materiale publicitare. Depunerea formularului reprezintă consimţământul autorilor şi titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceasta formă de utilizare, nelimitată în timp.

Organizatorii vor considera în mod automat că trimiterea unei lucrări şi completarea formularului reprezintă înscrierea în concurs şi atestă că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Secţiuni:

Comunicări științifice – o lucrare de maxim trei pagini, format A4, TNR, la 1 ½ rânduri.

Epigrame- maxim trei epigrame

Desene și caricaturi – maxim trei lucrări

Data de trimitere:

Înscrierile vor avea loc în perioada 20.12.2011- 20.01.2012. Data ultimă de trimitere a lucrărilor este 20.01.2012. Nu vor fi acceptate lucrările ce vor depăşi această dată

Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Taxa de participare: 20 lei

Toţi elevii participanţi şi profesorii îndrumători primesc diplome de participare.

Taxa va fi trimisă prin mandat poştal pe adresa liceului: Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti, str. Gh. Doja, nr.98, Ploieşti, Prahova, cu menţiunea: pentru festivalul-concurs „D-ALE LUI CARAGIALE”, ediția I- Concurs de comunicări științifice, epigrame, desene, caricaturi, până la data de 20.01.2012.

Politica de confidenţialitate:

Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt strict confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Adresa pentru expedierea lucrărilor:

Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti.FESTIVAL-CONCURS „D-ALE LUI CARAGIALE”, Str. GH. DOJA, nr.98, Ploieşti, Judeţul Prahova

Coordonatori proiect: prof. Năchilă Petre, director, Colegiul Naţional « I.L. Caragiale» Ploieşti,

prof. Stoica Cezar, director adjunct, Colegiul Naţional « I.L. Caragiale » Ploieşti ; prof. Trif Rodica, director adjunct, Colegiul Naţional « I.L. Caragiale » Ploieşti, prof. Băjenaru Carmen, coordonator proiecte şi programe educative, Colegiul Naţional « I.L. Caragiale » Ploieşti; prof.dr. Mihai Violeta, coordonator de proiect.

Persoană de contact: prof. dr. Mihai Violeta.

REGULAMENT FESTIVAL - CONCURS „ D-ALE LUI CARAGIALE”

Secţiunea I – COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE

Concursul se va desfăşura în incinta Colegiului Naţional „I.L.Caragiale“ Ploieşti de la data de 1.12.2011 la data de 30.01.2012 şi presupune:

- înscrierea participanţilor prin completarea formularului şi trimiterea lui pe adresa de mail/poştă a concursului., alaturi de o copie a documentului de plată a taxei de 20 de lei prin mandat poştal pe adresa liceului: Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, str. Gh. Doja, nr.98, Ploieşti, jud. Prahova, cu menţiunea: pentru concursul „D-ALE LUI CARAGIALE”, ediția I. Data limită este 20.01.2012.

- participarea la concurs la sediul Colegiului Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti, str. Gh. Doja, nr.98, Ploieşti, jud. Prahova, la la data stabilită cu actul de identitate valabil.

1. Secţiunea COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE

a) clasele V-VIII

b) clasele IX-XII

2. Secţiunea EPIGRAME

a) clasele V-VIII

b) clasele IX-XII

3. Secţiunea DESENE ȘI CARICATURI

a) clasele V-VIII

b) clasele IX-XII

Lista participanţilor va fi publicată cu două săptămâni înainte, pe site-ul concursului. Instituţiile de învăţământ sunt rugate să trimită listele de participanţi.

Pentru detalii, contactaţi coordonatorul concursului, prof. MIHAI VIOLETA.

INSTITUŢIILE PARTICIPANTE AU UN NUMĂR DE MAXIM 10 ELEVI PENTRU FIECARE SECŢIUNE !

REGULAMENT CONCURS „ D-ALE LUI CARAGIALE”

Secţiunea a II-a – EPIGRAME

Fiecare concurent poate trimite maxim 3(trei) epigrame, care să respecte tema concursului: „D-ALE LUI CARAGIALE”.

Concurenţii vor achita o taxă de participare de 20 de lei prin mandat poștal.

Epigramele sunt protejate de către Legea dreptului de autor şi aparţin realizatorilor; orice reproducere de către Organizatori se va face numai folosind numele autorului şi numai conform prezentului regulament.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs realizate de acesta să poată fi folosite de către Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului şi al realizării de materiale publicitare. Depunerea formularului reprezintă consimţământul autorilor şi titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceasta formă de utilizare, nelimitată în timp.

Organizatorii vor considera în mod automat că trimiterea unei/ mai multor epigrame şi completarea formularului reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Desfăşurarea concursului:

Înscrierile se fac prin completarea formularului de participare, postat pe site-ul colegiului şi prin trimiterea epigramelor, după cum urmează:

- completaţi formularul de participare de pe pagina web a concursului, cu următoarele informaţii: nume, prenume, adresa actuală, numărul de telefon, adresa de e-mail şi un motto. Numele declarat la înscrierea în concurs trebuie să fie acelaşi cu cel din actul de identitate.

- trimiteţi maxim 3 epigrame până la data de 20.01.2012, epigramele având următoarele caracteristici tehnice: font 12, TNR, 1 ½ rânduri. Organizatorii şi/sau juriul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea unui concurent la concurs pe motiv de neconcordanţă cu specificul temei sau concursului.

- în urma confirmării preselecţiei, expediaţi epigramele la adresa comunicată. Termenul limită de primire a lucrărilor este 20.01.2012. Epigramele trebuie însoțite de formularul de participare.

REGULAMENT CONCURS „D-ALE LUI CARAGIALE”

Secţiunea a III-a – DESENE ȘI CARICATURI

Participanţii cu vîrsta cuprinsă între 11 şi 18 ani sunt invitaţi să trimită lucrările lor în plic sigilat, prin poştă la următoarea adresă: Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, Str. Gh. DOJA, nr. 98, Ploieşti, Judeţul Prahova. Pe plic se va menţiona „Pentru Concursul de desene și caricaturi „D-ALE LUI CARAGIALE. Se va ataşa în plic şi copia documentului de plată a taxei de participare (20 de lei) în prin mandat poştal pe adresa liceului: „D-ALE LUI CARAGIALE”- secţiunea desene și caricaturi, ediția I.

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 20.01.2012.

Participanţii vor avea ocazia să demonstreze originalitatea şi măiestria în a ilustra, prin forme şi culori,.

Condiţii de participare la concurs:

1. Desenele trebuie să fie originale, realizate de participanţi şi să nu mai fi fost premiate la alte concursuri similare..

2. Lucrările nu trebuie să conţină afirmaţii, date, informaţii sau citate care să încurajeze persecutarea persoanelor pe considerente de rasă, opinie, naţionalitate, sex, profesie sau de altă natură.

3. Nu se acceptă în concurs desenele care conţin caractere sau elemente cenzurate, elemente defăimătoare, antisociale, rasiste sau care trimit la discriminări de orice fel şi pot ofensa persoane sau grupuri de persoane.

4. Un participant poate înainta la acest concurs un număr maxim de trei (3) desene.

5. Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea minimă este A4 şi maximă A3. Orice tehnică compoziţională este acceptată : ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, etc.

6. Pe verso, lucrarea trebuie să conţină următoarele informaţii: titlul compoziţiei sau un comentariu de maximum 10 cuvinte, numele autorului, vîrsta, şcoala, adresa poştală, adresa de e-mail, numărul de telefon fix şi numărul de telefon mobil al participantului.

7. Desenele primite vor fi validate, sortate şi arhivate de către organizator.

8. Lucrările trimise la concurs, indiferent dacă au fost respinse, admise şi/sau premiate, nu se înapoiază expeditorilor/autorilor. Ele rămân în proprietatea organizatorului. Din momentul trimiterii lor, organizatorul concursului are dreptul de a optimiza, adnota, dezvolta, modifica, reproduce în scopul promovării concursului.

9. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a descalifica o lucrare dacă aceasta a depăşit termenul stabilit pentru trimitere, fie parţial, fie în totalitate sau dacă aceasta încalcă acest regulament.

10. Organizatorul se obligă să menţioneze numele autorilor alături de desenele realizate de ei, pe tot parcursul expoziţiei.

11. Criteriile de evaluare a desenelor vor fi:

- Încadrarea în temă: relevanţă în ce priveşte tema concursului (mesajul principal pus în evidenţă şi exprimat prin elemente compoziţionale vizuale bine armonizate);

- Creativitatea şi originalitatea: idee originală ce transmite mesajul integrat într-o lucrare vizuală echilibrată în privinţa concepţiei, stilului, aşezării în pagină şi a design-ului grafic;

- Impactul vizual şi comunicativ: calitatea design-ului grafic, grija şi străduinţa pentru a transmite un mesaj clar şi relevant.

12. Juriul va realiza evaluarea în două etape : 1-selectarea finaliştilor, 2-selectarea cîştigătorilor.

13. Vor fi premiate lucrările care înfăţişează cel mai bine tematica propusă, care au impact vizual şi comunicativ semnificativ şi sunt originale. 14. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul concursului – vor fi contactaţi telefonic, pentru a participa la ceremonia de premiere organizată de Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

16. Trimiterea lucrărilor presupune că participanţii au acceptat integral condiţiile prezentului regulament.


AICI AVETI FISA DE INSCRIERE PENTRU ACEST CONCURS

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

FESTIVALUL-CONCURS „D-ALE LUI CARAGIALE “

editia I 1.12.2011-31.01.2012

Date participant:

Nume:

Prenume:

Adresă:

________________________________________________________________________________________________________________________________

Localitate:

Judeţ:

Telefon :

Adresă e-mail: ___________________________________

Unitatea şcolară: ______________________________________

Clasa _________________________________________________

Date despre participare:

Secţiunea:

Nr. lucrări:

Comentarii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu