Sponsori

marți, 7 decembrie 2010

CONCURS „ LECŢII CU NICHITA”

REGULAMENT CONCURS „ LECŢII CU NICHITA”

CADRU GENERAL

Organizator:

COLEGIUL NAŢIONAL „NICHITA STĂNESCU” PLOIEŞTI

Condiţii de participare:

La toate cele patru secţiuni ale concursului pot participa elevi din clasele VIII- XII din unitatile de învăţământ preuniversitar din toată ţara.

Concurenţii vor achita o taxă de participare prin mandat poştal pe adresa liceului: prof.Barbu Corina, Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, str. Nalbei, nr.3, Ploieşti, Prahova, cod 100085; menţiunea: pentru Concursul „Lecţii cu Nichita”, ed. I.

Lucrările sunt protejate de către Legea dreptului de autor şi aparţin realizatorilor; orice reproducere de către organizatori se va face numai folosind numele autorului şi numai conform prezentului regulament. Organizatorii îşi declină orice responsabilitate în privinţa originalităţii lucrărilor, acestea fiind asumate de participanţi.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs realizate de acesta să poată fi folosite de către Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului şi a realizării de materiale publicitare aferente concursului. Depunerea formularului reprezintă consimţământul autorilor şi titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceasta formă de utilizare, nelimitată în timp.

Organizatorii vor considera în mod automat că trimiterea unei lucrări şi completarea formularului reprezintă înscrierea în concurs şi atestă că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Secţiuni:

TRADUCERE – maxim trei poezii în una din limbile franceză, germană sau engleză.

FOTOGRAFIE – maxim trei fotografii

DESEN – maxim trei desene

FILM - SCURT METRAJ - 5 minute

Data de trimitere:

Înscrierile vor avea loc în perioada 25.01.- 24.02.12.2011. Data ultimă de trimitere a lucrărilor este 24.02.2011. Nu vor fi acceptate lucrările ce vor depăşi această dată

Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Taxa de participare: 20 lei

Toţi participanţii şi profesorii îndrumători primesc diplome de participare.

Taxa va fi trimisă prin mandat poştal pe adresa liceului: Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, str. Nalbei, nr.3, Ploieşti, Prahova, cod 100085; menţiunea: pentru Lecţii cu Nichita”, ed. I.- concurs foto/film/traducere/desen, până la data de 24.02.2011.

Politica de confidenţialitate:

Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt strict confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Adresa pentru expedierea lucrărilor:

Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti.Concurs fotografii LECŢII CU NICHITA”, Str. Nalbei, nr. 3 , 100085 Ploieşti, Judeţul Prahova

Coordonatori proiect: prof. Maria Ioniţă, director, Colegiul Naţional « Nichita Stănescu » Ploieşti

prof. Silvia Olteanu, director adjunct, Colegiul Naţional « Nichita Stănescu » Ploieşti ;prof. Corina Barbu, coordonator proiecte şi programe educative, Colegiul Naţional « Nichita Stănescu » Ploieşti

Persoană contact: prof. Corina Barbu, tel.0746168929, crnbarbu@yahoo.com


REGULAMENT CONCURS „ LECŢII CU NICHITA”

Secţiunea I – TRADUCERE

Concursul se va desfăşura în incinta Colegiului Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti în data de 26.03.2011 şi presupune:

- înscrierea participanţilor prin completarea formularului şi trimiterea lui pe adresa de mail/poştă a concursului., alaturi de o copie a documentului de plată a taxei de 20 de lei prin mandat poştal pe adresa liceului: Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, str. Nalbei, nr.3, Ploieşti, Prahova, cod 100085; menţiunea: pentru Lecţii cu Nichita”, ed. I.- concurs traducere. Data limită este 11.03.2011.

- participarea la concurs la sediul Colegiului Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, str. Nalbei, nr.3, Ploieşti, Prahova, în data de 26.03.2011, în baza actului de identitate valabil.

Notă! Dicţionarele sunt instrumente de lucru ale traducătorilor, prin urmare elevilor li se permite folosirea acestora în timpul testului. Cu toate acestea, sunt permise numai dicţionarele pe suport de hârtie. Nu se poate folosi niciun mijloc ajutător electronic, precum computerele, versiunile electronice ale dicţionarelor, glosarele on-line sau instrumentele de traducere.

1. Secţiunea LIMBA FRANCEZĂ

a) FRANCEZĂ JUNIORI – clasele VIII-IX-X

b) FRANCEZĂ SENIORI – clasele XI-XII

2. Secţiunea LIMBA ENGLEZĂ

a) ENGLEZĂ JUNIORI (clasele VIII-IX-X)

b) ENGLEZĂ SENIORI (clasele XI-XII)

1. Secţiunea LIMBA GERMANĂ

a) GERMANĂ JUNIORI – clasele VIII-IX-X

b) GERMANĂ SENIORI – clasele XI-XII

La secţiunile Juniori se va desfăşura o probă scrisă, cu traduceri literare din limba română în limba france/engleză/germană, aparţinând poetului Nichita Stănescu. Subiectele vor respecta vârsta concurenţilor şi nivelul de cunoştinţe corespunzător anului de studiu. Subiectele vor fi de dificultate medie.

La secţiunile Seniori se va desfăşura o probă scrisă, cu traduceri literare din limba română în limba france/engleză/germană, aparţinând poetului Nichita Stănescu. Subiectele vor fi de dificultate sporită. Durata probei va fi de două ore.

Candidaţii vor fi prezenţi la Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti pe data de 26.03.2011, începând cu ora 9,00 şi se vor legitima cu cartea de identitate/ carnet de elev vizat la zi.

Lista participanţilor va fi publicată cu două săptămâni înainte, pe site-ul concursului. Instituţiile de învăţământ sunt rugate să trimită listele de participanţi pe adresa de mail şi/sau la numărul de fax 0244/599541.

Pentru detalii, contactaţi coordonatorul concursului, prof. Oana Cozea, la telefon 0724576395, sau pe adresa oanacozea@yahoo.fr .

REAMINTIM INSTITUŢIILOR PARTICIPANTE CĂ NUMĂRUL MAXIM DE ELEVI PENTRU FIECARE SECŢIUNE ESTE DE 10 ELEVI/INSTITUŢIE!




REGULAMENT CONCURS „ LECŢII CU NICHITA”

Secţiunea a II-a FOTOGRAFIE

Fiecare concurent poate trimite maxim 3 fotografii, care să respecte tema concursului: Lecţii cu Nichita”.

Nu vor fi acceptate fotografiile care:

· incită la încălcarea legii sau la violenţă;

· pot aduce prejudicii unor persoane fizice sau juridice;

· sunt protejate de drepturi de autor care nu aparţin concurentului ;

· conţin publicitate explicită sau implicită.

Concurenţii vor achita o taxă de participare de 20 de lei prin

Imaginile sunt protejate de către Legea dreptului de autor şi aparţin realizatorilor; orice reproducere de către Organizatori se va face numai folosind numele autorului şi numai conform prezentului regulament.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs realizate de acesta să poată fi folosite de către Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului şi a realizării de materiale publicitare aferente concursului. Depunerea formularului reprezintă consimţământul autorilor şi titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceasta formă de utilizare, nelimitată în timp.

Organizatorii vor considera în mod automat că trimiterea unei/ mai multor fotografii şi completarea formularului reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Desfăşurarea concursului:

Înscrierile se fac prin completarea formularului de participare, postat pe site-ul colegiului şi prin trimiterea fotografiilor, după cum urmează:

- completaţi formularul de participare de pe pagina web a concursului, cu următoarele informaţii: nume, prenume, adresa actuală, numărul de telefon, adresa de e-mail şi un motto. Numele declarat la înscrierea în concurs trebuie să fie acelaşi cu cel din actul de identitate.

- trimiteţi maxim 3 fotografii în format digital pe adresa mircea_tocaci@yahoo.com până la data de 24.02.2011, fotografiile având următoarele caracteristici tehnice: dimensiunea maximă a imaginii: 1200 pixeli latura mare; dimensiunea minimă: 1024 pixeli latura mare; formatul de fisier: .jpg, RGB; fotografiile vor fi color sau alb-negru, realizate în orice tehnică, în orice stil fotografic, cu prelucrări (contrast, luminozitate, recadrare etc.); nu se acceptă fotografiile manipulate. Organizatorii şi/sau juriul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea unei înregistrări la concursul foto pe motiv de neconcordanţă cu specificul temei sau concursului.

- în urma confirmării preselecţiei, expediaţi fotografiile printate, în format 30x40 cm, la Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, pentru jurizare. Termenul limită de primire a lucrărilor printate este 24.02.2011 (data poştei). Fotografia trebuie însoţită, în mod obligatoriu, de formularul de participare, ce se va putea descărca de pe site-ul concursului, începând cu 10.01.2011, şi care va conţine următoarele date: numele autorului, titlul fotografiei, locul şi data la care a fost făcută imaginea, precum şi faptul că participantul acceptă regulamentul concursului. Pe spatele fiecărei fotografii, în colţul din stânga sus, vor fi trecute, cu marker permanent subţire (nu cu creion, pix sau cerneală) sau pe etichetă autocolantă, numele motto-ul (identic cu cel din formularul de participare).

În finală vor ajunge 30 imagini. Autorii fotografiilor care intră în finală vor fi contactaţi, după ce se încheie prejurizarea, prin e-mail (din acest motiv vă rugăm să verificaţi dacă adresa de email introdusă de dumneavoastră este corectă).

În urma jurizării finale, fotografiile finaliste vor fi prezentate publicului în cadrul expoziţiei foto dedicată concursului, organizată la Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti până în perioada martie-iunie 2011.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 27.03.2011, cu ocazia Zilelor Colegiului desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie “Nichita Stănescu”Ploieşti.

Evaluarea unei fotografii:

Lucrările înscrise vor fi jurizate de persoane specializate in domeniu si vor fi apreciate după criteriile:

ilustrarea temei;

creativitate şi originalitate;

calitatea tehnică de fotografiere.

Mod de jurizare:

• membrii juriului vor evalua fotografiile înscrise, fără a cunoaşte numele lucrării sau al autorului;

• imaginile câştigătoare sunt alese în urma punctajului obţinut, acordat de membrii juriului;

Data de trimitere:

Înscrierile vor avea loc în perioada 25.01.- 24.02.12.2011 . Data ultimă de trimitere a fotografiilor este 24.02.2011.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Pentru mai multe detalii cu privire la concurs vă rugăm sa luaţi legătura cu prof. Mircea Tocaci la tel:0755677370/ 0727484308, sau pe adresa mircea_tocaci@yahoo.com .






Un comentariu:

  1. bet365 Casino NZ: How To Join & Play - VieCasino
    Online casino and mobile bet365 site where you can play and win bk8 real money. Bet365 Casino is an excellent online gambling platform 제왕카지노 where you can play games from the comfort of your

    RăspundețiȘtergere